Raudteeväelased kaitsevad Sarovi tuumakeskust tule eest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõleng Rjazanis
Metsapõleng Rjazanis Foto: SCANPIX

Venemaal Nižegorodi oblastis Sarovis tegeleb riikliku tuumakeskuse ümber lõõmavate põlengute kustutamisega 500 raudteeväelast.

Kaitseministeeriumi raudteevägede pressisekretär polkovnik Sergei Dorožkin rääkis RIA Novostile, et praegu on põhiülesandeks rajada metsamassiividesse tuletõkkevöönd, mis aitaks takistada tule levikut tuumakeskuse objektide ja inimasustuse suunas.

Polkovniku jutu järgi on raudteeväelased juba rajanud 50 meetrit laia ja viis kilomeetrit pika metsasihi. Ka on nad langetanud metsa maatükil, mille laius on 50 meetrit ja pikkus üle kilomeetri, lisas ta.

Raudteelaste vastutusalas patrullivad operatiivgrupid kriisipiirkonnas ööpäev läbi. Dorožkin selgitas, et sõdurid otsivad tulekoldeid, mis pärast leidmist kohe likvideeritakse.

Sarov on Vene tuumapommi sünnipaik ja välismaalastele siiani suletud linn. Tegemist on tuumauuringute keskusega, kus asub mitmeid ülisalajasi asutusi.

Sarovis asub ka katsealasid, mille võimalikust radiatsioonitasemest ja seal tehtavatest katsetest täpsemat teavet pole.

Venemaa erinevates piirkondades lõõmavad metsa- ja turbarabade põlengud on nõudnud vähemalt 50 inimelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles