Koolera on Kamerunis tapnud 200 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kameruni haigla
Kameruni haigla Foto: SCANPIX

Lääne-Aafrikas asuvas Kamerunis möllab surmav haigus koolera, mis on nõudnud juba 200 inimelu. Abiorganisatsioonid kardavad, et haigus levib naaberriikidesse. Juba ongi mitmeid surmajuhtumeid olnud põhjanaabril Nigeerias.

Alates juunikuust on Kamerunis diagnoositud 2500 koolerajuhtu. Vee- ja energiministeeriumi sõnul ei ole ligi 70 protsendil Kameruni põhjaregioonis elavatel inimestel ligipääsu puhtale joogiveele, vahendab CNN.

ÜRO Lastefond (UNICEF) saatis Kameruni vajalikke ravimeid ja meditsiinivahendeid. UNICEFi sõnul on koolerapuhang eriti hävitav laste jaoks, kuna nad on haigusest kergesti ohustatud.

Koolera on ohtlik soolte nakkushaigus, mis levib vee ja toidu kaudu ning põhjustab organismis vedeliku ja soola kaotust. Haiguse peamised sümptomid on kõhulahtisus, üldine nõrkustunne ja oksendamine. Ravimata juhtudel võib koolera tappa mõne tunni jooksul.

Maailma Terviseorganisatsiooni sõnul sureb koolerasse igal aastal ligi 12 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles