OSCE: Moskva ja Kiiev on lähedal kokkuleppele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko inspekteerimas OSCE vaatlusmissiooni masinaid.
Ukraina president Petro Porošenko inspekteerimas OSCE vaatlusmissiooni masinaid. Foto: SCANPIX

Ukraina kaguosa konflikti osapooled on jõudnud kokkuleppele ajakava visandis Donbassist vägede Minski memorandumis ettenähtud kontrolljoonele tagasitõmbamiseks, teatas Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissioon.

«Erivaatlusmissioon kohtus ühise kontrolli- ja koordinatsioonikeskuse (JCCC) Ukraina ja Vene poole juhtidega, kes teatasid kokkuleppele jõudmisest järk-järgulise tagasitõmbumise ajakava visandis,» teatas OSCE oma veebilehel.

«Kohtumise lõpus allkirjastatud dokument näeb ette kolme faasi: relvarahu (kahe päeva jooksul); raskerelvastuse tagasitõmbamine (viie päeva jooksul); ja vägede tagasitõmbamine Minski memorandumis sätestatud kokkupuutejoonele (21 päeva jooksul),» seletas julgeolekuorganisatsiooni erivaatlusmissioon.

«Varem sel päeval alustasid nad plaani arutamist «Donetski rahvavabariigi» esindajatega,» lisas vaatlusmissioon.

OSCE esindajate avaldus puudutab Ukraina ja Vene sõjaväelastest koosneva ühise kontaktgrupi tööd ning need on praeguse seisuga vaid esialgsed lepped, mida osapooled ei ole heaks kiitnud, ütles Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja asetäitja Volodõmõr Polevoi laupäeval Kiievis pressikonverentsil ajakirjanike küsimustele vastates.

Kiiev tervitab igasuguseid kontakte, mis võivad aidata kaasa tulevahetuse lõpetamisele ja rahu saavutamisele, lootes, et sellesuunaline positiivne trend jätkub, ütles Polevoi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles