Santos peatas Colombia kindrali röövimise järel rahukõnelused FARCiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia president Juan Manuel Santos (paremal) ja kaitseminister Juan Carlos Pinzon julgeolekunõukogu istungil Bogotas 16. novembril.
Colombia president Juan Manuel Santos (paremal) ja kaitseminister Juan Carlos Pinzon julgeolekunõukogu istungil Bogotas 16. novembril. Foto: SCANPIX

Colombia president Juan Manuel Santos peatas esmaspäeval pärast kõrge sõjaväelase röövimist riigi edelaosas Kuuba pealinnas Havannas peetavad rahukõnelused riigi suurima sissirühmitusega.

«Läbirääkimised FARC-iga on peatatud kuni kindral Alzate röövimise asjaolude väljaselgitamiseni,» teatas kaitseministeerium suhtlusvõrgustikus Twitter Santost tsiteerides.

President tegi otsuse sõjaväejuhtidega kohtudes.

Colombia sõjaväe brigaadikindral Rubén Alzate kaotas pühapäeval riigi edelaosas Chocó departemangus ühenduse vägedega. Piirkonnas tegutseb aktiivselt riigi suurim vasaksisside rühmitus Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC).

Santos andis kaitseminister Juan Carlos Pinzónile korralduse lennata Quibdó linna Chocó departemangus ja juhtida uurimist Alzate röövimisse.

«Me nõuame, et tema röövijad (kõik märgid viitavad FARCile) laseksid ta võimalikult kiiresti, tervena vabaks,» kirjutas president Twitteris.

FARC peab alates 1960. aastate keskpaigast valitsuse vastu sissisõda. Tegemist on Ladina-Ameerika pikima sisekonfliktiga.

Bogotá ja FARC peavad alates 2012. aasta novembrist Havannas rahukõnelusi.

Pooled on seni saavutanud kokkuleppe kolmes punktis: maapiirkondade areng, mässuliste reintegreerimine poliitilisse protsessi ja ebaseaduslike uimastite vastane võitlus.

Colombia sisekonflikt on ametlikel andmetel nõudnud 220 000 inimelu ning sundinud kodu maha jätma 5,3 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles