Mehhikost leiti järjekordne massihaud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko sõdur
Mehhiko sõdur Foto: SCANPIX

Põhja-Mehhikost leiti 72 surnukeha. Veidi enne seda toimus tulevahetus narkojõugu ja sõdurite vahel.

Tulevahetus toimus San Fernando linna lähedal, Tamaulipase osariigis, mis piirneb USA Texase osariigiga. Tulistamises hukkus üks sõdur ja kolm kurjategijat. Pärast tulevahetust leidsid Mehhiko sõdurid lähedal asuvast rantšost massihaua 72 surnukehaga. Nende seas oli ka neljateistkümne naise laibad, vahendab FAZ.

Seni ei ole täpsemaid andmeid ei hukkunute ega kurjategijate kohta. Arvatakse, et tegu on järjekordsete narkosõja ohvritega. Samuti leiti sealt mitmeid relvi ning suures hulgas laskemoona.

Alates sellest, kui neli aastat tagasi sai Mehhiko presidendiks Felipe Calderon, on riigis narkovägivalla tõttu hukkunud üle 28 000 inimese. Samuti on avastatud suur hulk massihaudu.

Maikuus leidis politsei samuti mahajäetud kaevandusest 55 surnukeha. Pühapäeval aga rippus neli maharaiutud peaga surnukeha Cuernavaca linna sillal. Eile teatati samuti 19 surnukeha leidmisest.

Mehhiko narkojõugud jätavad surnukehad tihti mahajäetud aladele ja kaevandustesse. Samuti on Tamaulipas üks Mehhiko vägivaldsemaid osariike.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles