Netanyahu: Iisraeli julgeoleku arvelt järeleandmisi ei tule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu alustas esmaspäeval valimiskampaaniat lubadusega hoiduda territoriaalsetest järeleandmistest palestiinlastele, mis võivad ohtu seada juudiriigi julgeoleku.

«Ärge mängige eelseisvatel valimistel Iisraeli julgeolekuga õnnemänge. Ainult Likud suudab teie julgeoleku tagada,» ütles Netanyahu oma parempoolse erakonna kampaaniaüritusel Tel Avivis.

Iisraelis peetakse 17. märtsil ennetähtaegsed parlamendivalimised.

«Vasakpoolsed ei ole valmis nõudma palestiinlastelt konflikti lõpetamist ja viimaks ometi juudiriigi aktsepteerimist, ent Likud jääb kogu jõuga nende tingimuste juurde,» sõnas valitsusjuht.

Iisraeli parlamendisaadikud hääletasid 8. detsembril knesseti laialisaatmise ja ennetähtaegsete valimiste korraldamise poolt. Erakorralised valimised tingisid Netanyahu, erakonda Yesh Atidi kuuluva toonase rahandusministri Yair Lapidi ja justiitsministri Tzipi Livni erimeelsused poliitikaküsimustes.

Netanyahu otsustas lahkhelide tõttu Lapidi ja Livni vallandada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles