Kiiev: mässulised ja Vene väed on hõivanud 500 ruutkilomeetrit maad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed mässulised on parkinud raketisüsteemi Grad Donetski ühe surnuaia kõrvale.
Venemeelsed mässulised on parkinud raketisüsteemi Grad Donetski ühe surnuaia kõrvale. Foto: SCANPIX

Venemeelsed separatistid on Vene vägede toetusel hõivanud Minski lepete allkirjastamise päevast alates 500 ruutkilomeetrit Ukraina maad, teatas Ukraina välisministeerium eile.

«Venemaa alustas Minski lepete rikkumist esimesel päeval pärast nende allkirjastamist: mässuliste kontrollitavatele aladele on lisatud 500 ruutkilomeetrit. Nüüd tahavad nad lennujaama (Donetski lennujaam - BNS) ja Vene relvajõudude jõupingutused on suunatud selle territooriumi laiendamisele,» ütles Ukraina välisministeeriumi pressiesindaja Jevhen Perebõinis teisipäeval Ukraina viiendale telekanalile.

Tema sõnul on Venemaa tegevuse eesmärk maksimaalselt edasi nihutatud demarkatsioonijoone n-ö seadustamine kõnelustel Berliinis ja võimalikul tippkohtumisel Astanas.

Venemaa viimased avaldused olid suunatud rahvusvahelises kogukonnas võltsi kindlustunde tekitamisele enne 19. jaanuari Euroopa Liidu välisministrite kohtumist, sõnas Perebõinis.

Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkov lükkas teisipäeval ümber Kiievi teated Vene vägede ja sõjatehnika saatmisest Ida-Ukrainasse.

Ukraina võimud teatasid esmaspäeval ligi 700 sõduri sisenemisest Ida-Ukrainasse.

Ukraina Donetski ja Luganski oblastites on alates eelmise nädala keskpaigast taas ägenenud sõjategevus piki separatistide ja sõjaväe rindejoont.

Ukraina, Venemaa ja Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) sõlmisid eelmise aasta 5. septembril Minskis relvarahu ning 19. septembril relvarahu jõustamise memorandumi. Dokumendid on tuntuks saanud Minski lepetena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles