Pakistanis rünnati peaministri konvoid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistani ametnike kinnitusel pääses riigi peaminister Yousuf Raza Gilani täna atentaadikatsest, mis korraldati pealinna lähedal maanteel, kuid julgeolekuallikate andmetel ei viibinud valitsusjuht ise siiski rünnaku alla sattunud sõidukis.

 

Peaministri pressiesindaja sõnul tulistati peaministri konvoid Islamabadi kõrval asuva garnisonilinna Rawalpindi juures, vahendas BBC News.

Kohalikest telekaadritest võis näha, et kaks lasku tabasid juhipoolseid ukseklaase kuulikindlal autol, milles väidetavalt istus Gilani. Ametnike sõnul tulistati mitu korda ka üht teist konvois liikunud sõidukit. Kannatanutest teateid ei ole.

 

Pakistani kõrge julgeolekuametnik kinnitas aga hiljem agentuurile AFP, et peaminister autos sel hetkel veel ei viibinudki ning konvoi oli alles teel Islamabadi lennujaama, et Lahorest saabunud Gilani seal vastu võtta.

Rawalpindi linnas mõrvati alles eelmise aasta lõpus praeguse peaministri erakonna eelmine liider Benazir Bhutto, kelle lesk kandineerib nüüd riigi presidendiks.

Pakistanis toimuvad uued presidendivalimised juba kolme päeva pärast, et leida järglane eelmisel kuul ametist loobunud Pervez Musharrafile.

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles