Adeni lahel rööviti prantsuse turistid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraat kaaperdatud laeva pardal
Somaalia piraat kaaperdatud laeva pardal Foto: AFP / Scanpix

Somaalia ranniku lähedal on kohalike ametnike sõnul taas röövitud üks alus, mille pardal viibis teadmata arv prantsuse turiste.

 

Piraatidele lähedal seisvatest allikatest kinnitati laeva kaaperdamist BBC kohalikule esindusele, vahendas BBC News. Esialgu alusest täpsemalt midagi muud ei teata peale selle, et see on Prantsusmaalt.

«Me ei tea, kas see on jaht või kruiisilaev,» tunnistas Ida-Aafrika meresõitjate abiprogrammi juht Andrew Mwangura agentuurile Reuters. «Meil pole täpsemaid detaile, kuid paistab, et seal on pardal mõned turistid.»

BBC korrespondendi sõnul suundusid Eyli sadamasse teateid uurima poolautonoomse Puntlandi regiooni ametnikud.

Somaalia ranniku lähedal Adeni lahel tegutsevad piraadid on jätkuvalt aktiivselt ning seal röövitakse aastas kümneid laevu, mille vabastamise eest nõutakse hiljem suurt lunaraha.

ÜRO Julgeolekunõukogu otsustas tänavu juunis lubada teistel riikidel saata oma sõjalaevu piirkonda mereröövlite tegevust ohjama.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles