Läti teatas valmidusest NATO staapide loomiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Euroopa Liidu välispoliitika juht Federica Mogherini, NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja Läti kaitseminister Raimonds Vējonis
Vasakult: Euroopa Liidu välispoliitika juht Federica Mogherini, NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja Läti kaitseminister Raimonds Vējonis Foto: SCANPIX

Läti on valmis toetama oma territooriumile loodavat NATO ühendstaapi vajaliku personali ning taristuga, teatas Läti kaitseminister Raimonds Vējonis kohtumisel alliansi peasekretäri Jens Stoltenbergiga kolmapäeval.

Kaitseministri sõnul on staabi loomine kõigi NATO liikmesriikide ühine otsus ning nõuab teiste alliansi liikmete osalemist selle rahastamisel ning panustamist ka loodava juhtimiskeskuse personali.

Alliansi peasekretär kinnitas ministri sõnu, öeldes, et otsuse luua ühendstaabid Balti riikidesse langetasid kõik NATO liikmed ning et sellest peetakse ka kinni.

Stoltenberg osaleb Riias Euroopa Liidu kaitseministrite mitteametlikul kahepäevasel kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles