Putin vallandas ootamatult Kremli kaks kõrget ametnikku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin vallandas eile ootamatult kaks kõrget ametnikku, kelleks olid presidendi kantselei siseriiklike asjade osakonna juht Oleg Morozov ja rahvusvahelis koostöö osakonna juht Sergei Bolkovitin.  

Uudisteagentuuri Reuters arvates on Kremlis käimas võimuvõitlus, mis kogu aeg ägeneb.

Raadiojaam Radio Free Europe poliitikaasjatundjad analüüsisid samuti Putini samme, öeldes, et Venemaal on juba mõnda aega käimas kulissidetagune võimuvõitlus.

Arvatakse, et sellel võib olla seos opositsioonipoliitik Boriss Nemtsovi mõrvaga.

Analüütikute sõnul näitab Venemaal toimuv, et Putini lähiring ei ole enam ühtselt meelestatud ning president vallandab need, kes «ei astu temaga enam ühte jalga».

Kremli teate kohaselt kaotas Morozov ametikoha «perekondlikel põhjustel». Bolkovitini vallandamise põhjust ära ei toodud ning tema ametikohale ei ole uut isikut veel nimetatud.

Morozovi koha sai endale Tatjana Voronova, kes töötas Putini partei Ühtne Venemaa noorteorganisatsioonis, oli varem advokaat ning ka Venemaa keskvalimiskomitee liige.

Venemaa sise- ja välispoliitika muutus märgatavalt pärast seda, kui Venemaa anastas 2014. aasta kevadel Ukrainale kuulunud Krimmi, rikkudes sellega rahvusvahelist õigust ja Ukraina suveräniteeti.

Lääneriigid seadsid Krimmi anastamise ning Venemaa poolt toetatava Ida-Ukraina sõja tõttu Venemaale mitmeid sanktsioone.

Senised katsed saavutada Ukraina valitsusvägede ja venemeelsete separatistide vahel rahu, on lõppenud küll relvarahuga, kuid sellest ei ole eriti kinni peetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles