Siberi maastikupõlengus on hukkunud juba 15 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene eriolukordade ministeeriumi eile avaldatud fofo Siberi maastikupõlengu kustutamisest.
Vene eriolukordade ministeeriumi eile avaldatud fofo Siberi maastikupõlengu kustutamisest. Foto: /AP

Venemaal Siberis Hakassia vabariigis on maastikupõlengus surma saanud vähemalt 15 ja viga mitusada inimest, teatasid eile võimud.

Venemaal Hakassias on kulupõlengutest alguse saanud tulekahjudes hukkunud 15 inimest, teatas täna Hakassia tervishoiuministeeriumi esindaja Anna Borodina.

«Arstiabi vajas 613 inimest, kellest 533 on lubatud kodusele ravile. Kaheksa kannatanu seisund on raske,» ütles Borodina.

Borodina sõnul oli suurem osa vigastatuid pärit Šira piirkonnast.

Vene eriolukordade ministeeriumi allika teatel põles tulekahjudes maha üle 1200 elamu, praeguseks on põlengud kustutatud.

Ministeerium kutsus piirkonna elanikke võitlema tulega, mis sai alguse nende endi süül kontrolli alt väljunud kulupõletamise tõttu.

«Tulekahjus on kahjustada saanud 1285 elumaja 34 asulas. Maha on põlenud muu hulgas üks kool, raamatukogu ja kultuurimaja,» ütles ministeeriumi eestkõneleja.

2010. aastal sai Venemaal maastikupõlengutes surma vähemalt 60 inimest ning hävis üle 3000 kodu. Kaks aastat hiljem hävitas tuli keskkonnaorganisatsioonide andmeil 10 miljonit hektarit Siberi metsa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles