Žirinovski Lužkovile: kirjuta lahkumisavaldus ja tee nii ajalugu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Žirinovski
Vladimir Žirinovski Foto: SCANPIX

Vene Liberaaldemokraatliku Partei juht Vladimir Žirinovski edastas Moskva linnapeale Juri Lužkovile sünnipäevaõnnitluse koos soovitusega lahkuda ametist.

«Tee seda, mida Sinult on ammu oodatud: kirjuta kiiresti ja rahulikult lahkumisavaldus. Nii läheb see sünnipäev ajalukku,» soovitas Žirinovski partei koduleheküljele üles riputatud õnnitluses, vahendas RIA Novosti.

Žirinovski on varem öelnud, et Lužkov ei pruugi kodumaale naasta.

Meer võttis aja maha ja sõitis koos abikaasa Jelena Baturinaga Austriasse Kitzbühelisse nädalasele puhkusele, et tähistada seal oma 74. sünnipäeva.

1992. aastast Moskva linnapea ametikohal olnud Lužkovil saab järjekordne 4-aastane ametiaeg täis suvel 2011. Ta on väljendanud lootust, et ei pea enne õiget aega lahkuma.

Kolm Venemaa suurt telekanalit süüdistasid Lužkovi hiljuti laiaulatuslikus korruptsioonis. NTV näidatud dokumentaalfilmist selgus, et maailma rikkuselt kolmanda naine Jelena Baturina on kasutanud abikaasa positsiooni, kuhjates kokku Forbesi hinnangul 2,9 miljardi dollari suuruse varanduse.

Mõned meediaväljaanded on tsiteerinud presidendi administratsiooni esindajaid ja ka võimupartei Ühtne Venemaa liikmeid, kelle väitel on Lužkov ametist prii hiljemalt detsembriks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles