Indoneesia teavitas surma mõistetud välismaalasi hukkamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surma mõistetud austraallase advokaadid noormehe maalitud autoportreedega.
Surma mõistetud austraallase advokaadid noormehe maalitud autoportreedega. Foto: SCANPIX

Indoneesia võimud teavitasid täna kaheksat uimastiäri eest surma mõistetud välismaalast ametlikult hukkamisest, samades kuritegudes süüdi mõistetud prantslane on tänu Pariisi survele ajapikendust saanud.

Kõik kaheksa hukkamisteate saanut on toimetatud range režiimiga vanglasse Nusakambangani saarel, kus neid koos ühe indoneeslasest vangiga ootab mahalaskmine.

«Lõpetasime just iga süüdimõistetu, Serge välja arvatud, teavitamise,» ütles peaprokuratuuri pressiesindaja Tony Spontana, kelle sõnul ei viida hukkamisi täide enne kolme päeva.

Samuti hukatute seas olema pidanud prantslase Serge Atloui apellatsiooni arutamist ei ole veel lõpetatud.

Spontana hukkamiste täpset kuupäeva ei nimetanud, kuid filipiinlanna Mary Jane Veloso kaitsja sõnul on teda teavitatud, et see viiakse täide teisipäeval.

Uudis selle kohta, et hukkamisprotseduuri on pärast nädalaid kestnud viivitust alustatud, tuli pärast seda, kui Indoneesia ametiisikud laupäeval Nusakambagani lähedal linnas diplomaatidega olid kohtunud. Konsulaartöötajad sõitsid seejärel saarele vangidega kohtuma.

President Joko Widodo ei rahuldanud ühegi välismaalasest süüdimõistetu armuandmispalvet, põhjendades seda Indoneesia uimastiprobleemidega.

Austraalia valitsus teatas, et on teavitatud kahe oma kodaniku, Myuran Sukumarani ja Andrew Chani peatsest hukkamisest.

«Ei võideta midagi ja kaotatakse palju, kui need kaks noort austraallast hukatakse,» lausus välisminister Julie Bishop.

Uudis Atlaoui ajutisest ajapikendusest tuli pärast seda, kui Prantsusmaa president Francois Hollande oli Indoneesia võime hoiatanud tõsiste tagajärgede eest suhetes Prantsusmaa ja Euroopaga, kui hukkamine täide viiakse.

Seni ei olnud Widodo kasvava rahvusvahelise surve ees taganenud.

Kohtuasjas heronniga äritsenud narkojõugu Bali Nine (Bali Üheksa) üle mõisteti surma ka üks Brasiilia kodanik ning neli aafriklast, kellest vähemalt kolm on nigeerlased ning üks pärit kas Nigeeriast või Ghanast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles