Jeemenis tapeti prantslane ja rünnati Briti saatkonna autot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni politseinik tänase raketirünnaku paigas.
Jeemeni politseinik tänase raketirünnaku paigas. Foto: SCANPIX

Jeemenis rünnati täna taas välismaalasi – raketirünnakus Briti saatkonna lähedal sai viga üks britt, eraldi intsidendis tulistas kohalik sõjaväelane surnuks Austria naftakompanii heaks töötanud prantslase.

Briti välisministeeriumi teatel sai saatkonnatöötaja kergeid vigastusi, kui tema ja tema nelja kolleegi vedanud autot pealinnas Sanaas granaadiheitjaga rünnati. Rünnakus said viga ka kaks kõrvalseisjat, vahendas AFP.

Väidetavalt oli üks autos viibinutest Briti saatkonna asejuht. Välisministeerium seda aga kinnitanud pole.

Traagilisem intsident leidis täna aga aset Sanaa lähedal Haddahis, kui relvastatud valvur tappis Austria naftakompanii OMV kohalikus peakorteris firma prantslasest varustaja.

Mõrva motiiv pole teada. Sõdur arreteeriti ning teda kuulatakse üle.

Jeemen on Araabia poolsaare vaeseim riik. Al-Qaeda ja sellega seotud äärmusrühmitused on viimastel aastatel ebastabiilsust ära kasutades korraldanud rünnakuid välismaalaste vastu ja peavad mitmes riigi osas võitlust valitsusvägedega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles