Euroopa riigid manitsevad Kreekasse reisijaid sularaha kaasa võtma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säästumeetmete vastased demonstrandid Ateenas
Säästumeetmete vastased demonstrandid Ateenas Foto: SCANPIX

 Euroopa riigid kutsusid pühapäeval oma kodanikke üles panganduskriisi ohus olevasse Kreekasse puhkusele sõites sularaha kaasa võtma.

Saksa välisministeerium soovitas Kreekasse suunduvatel turistidel võtta ühes piisav kogus sularaha, hoida silma peal olukorra arengul ja ministeeriumi reisisoovitustel.

Briti välisministeerium hoiatas turiste võimaluse eest, et pangateenuseid Kreekas võidakse piirata väga lühikese etteteatamisajaga.

«Vaadake, et teil oleks piisav kogus eurosid hädaolukordade, ettenägematute asjaolude ja ootamatute viivituste katteks,» manitses ministeerium.

Oma kodanikke hoiatas ka Rootsi valitsus. «On olemas informatsioon, mille kohaselt mõned restoranid ja bensiinijaamad ei aktsepteeri mõnda aega kaardimakseid ja võtavad vastu üksnes sularaha,» ütles välisministeerium.

Poola peaminister Ewa Kopacz ärgitas möödunud nädalal poolakaid mitte lootma Kreekasse reisides üksnes kaartide ja pangaautomaatide peale ja samuti sularaha kaasa võtma.

Samasuguse manitsusega on välja tulnud ka Soome ja Hollandi valitsus.

Euroopa Keskpank otsustas pühapäeval jätkata erakorralist likviidsusabi Kreekale, kuid ei suurendanud selle lage.

Üks Kreeka valitsusele jäänud võimalusi on sulgeda mõneks päevaks pangad ja siis kehtestada limiit sularaha väljavõtuks.

Paljud pangaautomaadid Kreekas on juba tühjad ja veel töötavate taga looklevad pikad järjekorrad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles