Burkakeeld läbis takistusteta Prantsuse kõrgeima kohtu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niqab’i kandev naine Prantsusmaa passiga.
Niqab’i kandev naine Prantsusmaa passiga. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa konstitutsiooninõukogu kiitis heaks mosleminaiste pealaest jalatallani katva rõivastuse keelustamise. Avalikus kohtades loori kandmise keeld jõustub kevadest.

Konstitutsiooninõukogu otsustas, et seadus ei hakka kehtima jumalateenistuspaikades, kuna see rikuks usuvabadust, vahendas uudisteagentuur AFP.

Keelu on juba heaks kiitnud Prantsusmaa parlament ning ka suurem osa prantslastest toetab kehakatte avalikus kohas kandmise keelustamist.

Valitsuse hinnangul tuleks kogu keha katvat burkat või silmad nähtavaks jätvat niqab’i kandvaid naisi trahvida 150 euroga (2350 krooni). Leebem võimalus on saata naine kodanikuõpetuse kursustele, et ta end Prantsuse ühiskonnas kehtivate reeglitega paremini kurssi viiks.

Meestele, kes sunnivad oma abikaasat, õde või tütart vastavat riideeset kandma, määrataks aga aastane vanglakaristus ja kuni 30 000 euro (470 000 krooni) suurune trahv. Kui «ohvri» puhul on tegu alaealisega, ootab meest kaks korda suurem trahv ja vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles