Jaapan ja Hiina otsivad lepitust

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaidlusalused saared Ida-Hiina meres, mida Jaapanis tuntakse Senkaku saartena ning Hiinas Diaoyu saartena.
Vaidlusalused saared Ida-Hiina meres, mida Jaapanis tuntakse Senkaku saartena ning Hiinas Diaoyu saartena. Foto: SCANPIX

Jaapani ja Hiina Rahvavabariigi kaitseministrid leppisid kokku infovahtussüsteemi loomises, mille eesmärk on ära hoida uute konfliktide puhkemist merel.

Jaapani kaitseminister Toshimi Kitazawa ning tema Hiina kolleeg Liang Guanglie kohtusid täna Vietnami pealinnas Hanois Kagu-Aasia Maade Assotsiatsiooni (ASEAN) kokkusaamisel, et arutada kahe riigi vahel möödunud kuul puhkenud diplomaatilist tüli, vahendas uudisteagentuur AFP.

Hiina katkestas kõik kõrgetasemelised kontaktid Tokyoga, kui Jaapani rannavalve pidas vaidlusalustes vetes kinni Hiina kalalaeva.

Möödunud nädalal kohtusid aga Hiina ja Jaapani peaministrid Brüsselis toimunud Aasia-Euroopa tippkohtumisel (ASEM), kus leppisid kokku kõrgetasemeliste poliitiliste kontaktide taastamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles