Suursaadik: Saksamaa välistab relvatarned Ukrainale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed isehakanud Donetski rahvavabariigi võitlejad.
Venemeelsed isehakanud Donetski rahvavabariigi võitlejad. Foto: SCANPIX

Saksamaa ei saada Ukrainale letaalseid relvi, kinnitas Saksamaa suursaadik Moskvas Rüdiger von Fritsch usutluses uudisteagentuurile Interfax.

«Meie seisukoht selles küsimuses on olnud algusest peale täiesti selge ja järjekindel: seda konflikti ei saa lahendada sõjaliselt ja seepärast ei tarni Saksamaa Ukrainale ka relvi,» ütles suursaadik, märkides olukorra paranemist Ukraina idaosas.

«Hetkel on olukord Donbassis võrreldes varasema ägeda lahingutegevusega paranenud,» ütles von Fritsch.

«Intsidente leiab siiski aset, vaenutegevus jätkub, inimesed saavad surma ja haavata ning tsiviilelanikkond kannatab. OSCE on paraku olnud sunnitud tõdema, et valdavalt algatavad vaenutegevuse separatistid. Siiski on üldine olukord Ida-Ukraina konfliktipiirkonnas paranenud.»

Saadiku sõnul on olukord paranenud eeskätt Saksamaa ja Prantsusmaa püüdlustele, kes on konflikti lahendamisest äärmiselt huvitatud.

Saksamaa seisukoht on algusest peale põhinenud neljal alustalal, lausus diplomaat.

«Esiteks puudub sellele konfliktile sõjaline lahendus; vägivallale vägivallaga vastata ei saa ning seetõttu on vajalik leida diplomaatiline lahendus. Teiseks peaks meie vastus olema sellest hoolimata resoluutne ja selge - sellega tuleks näidata, et me ei aktsepteeri teatud asju.»

«Kolmandaks on pidev valmisolek dialoogiks, pidevad pakkumised dialoogiks selle konflikti lahendamise küsimuses. Neljandaks on pidev meeldetuletus, et kuigi selle konflikti lahendamiseks tehtav töö on erakordselt tähtis, on meie suhted siiski palju laiemad ning ei piirdu sellele konfliktile lahenduse leidmisega,» lausus von Fritsch.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles