Sarah Palin ei välista USA sõda Venemaaga

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklaste asepresidendikandidaat Sarah Palin andmas eksklusiivintervjuud üleriiklikule telekanalile ABC News.
USA vabariiklaste asepresidendikandidaat Sarah Palin andmas eksklusiivintervjuud üleriiklikule telekanalile ABC News. Foto: Reuters / ABC News / Scanpix

USA vabariiklaste asepresidendikandidaat Sarah Palin tunnistas, et ta ei pea võimatuks sõja puhkemist Venemaaga, kui Gruusia peaks lõpuks liituma NATOga ning Moskva alustaks siis uut invasiooni selle riigi vastu.

ABC Newsi telekanalile põhjaliku intervjuu andnud Palin avaldas seejuures arvamust, et nii Gruusia kui ka Ukraina tuleks lääne allianssi vastu võtta, vahendas AFP.

«Me peame hoidma  pilku Venemaal selle praeguse juhtkonna all,» ütles asepresidendikandidaat, rõhutades samas, et loodetavast suudab USA siiski vältida uut Külma sõda.

Palinilt küsiti intervjuu käigus otse, kas Ühendriigid läheksid sõtta Venemaa vastu, kui see peaks ründama Gruusiat, mis oleks juba NATO liige.

«Võib-olla küll,» vastas kuberner Alaskalt. «Ma pean silmas seda, et selline on kokkulepe, kui sa oled NATO liitlane, et kui teist riiki rünnatakse, siis oodatakse sinu poole pöördumist ja abi,» viitas ta alliansi lepingu viiendale artiklile.

Venemaa eelmise kuu «provotseerimata» kallaletungi «väiksemale demokraatlikule riigile» pidas Palin vastuvõetamatuks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles