Hiina ajakirjanik tunnistas börsi kohta väärinfo levitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiina majandusajakirjanik tunnistas väidetavalt üles börsi kohta väärinfo levitamise ja sellega aktsiaturgudel kaose põhjustamise, teatas riiklik uudisteagentuur Xinhua.

Xinhua informatsiooni kohaselt tunnistas ajakirjanik, et põhjustas oma tegudega paanikat ja korralagedust ja tekitas sellega oma riigile tohutut kahju.

Ajalehe Caijing toimetaja Wang Xiaolu on vahistatud. Ajaleht teatas seepeale, et kaitseb oma ajakirjanike huve ja õigusi.

Börsiga seotud kuritegude eest on vahistatud veel neli inimest, kellest üks on väärtpaberiturgude järelevalveametnik ja teised riigi suurima väärtpaberitega kaupleva ettevõtte juhtivtöötajad. Hiina börsil valitses mõni aeg tagasi suur segadus. Xinhua andmetel on karistatud veel 197 inimest seoses politseioperatsiooniga, mille eesmärgiks on börsi ja teiste oluliste sündmustega seotud netikõmu ohjeldamine.

Hiina Shanghai börs, mis on Hiina majandusraskuste tõttu olnud viimasel ajal suures languses, kerkis USA tugeva majandusstatistika ja maailma börside tõusu mõjul reedel 4,82 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles