David Cameron lubas karme läbirääkimisi EL-iga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron.
Briti peaminister David Cameron. Foto: SCANPIX

Briti peaministri David Cameroni sõnul pole tal «mingit sentimentaalset sidet» Euroopa Liiduga ning edasised suhted blokiga lähtuvad brittide majanduslikest huvidest.

Tänases kõnes oma konservatiividest erakonnakaaslastele ütles Cameron, et on huvitatud ainult kahest asjast: Briti jõukusest ja mõjuvõimust.

Maikuus võimule tulnud konservatiivid lubasid enne uusi valimisi 2020. aastal luua «suuremaid lootusi, võimalusi ja turvalisust».

Peaminister Cameron on otsustanud, et britid hääletavad Euroopa Liidu liikmesuse üle hiljemalt 2017. aasta lõpuks. Enne seda üritab Cameron kaubelda Suurbritanniale EL-is praegusest paremaid tingimusi.

Brittidest enamik soovib Euroopa Liidust lahkuda peamiselt seoses massimigratsioonist tingitud hirmudega, selgus septembris avaldatud uuringufirma Survation küsitlusest, mille tellis pühapäevaleht Mail.

Vastanutest 51 protsenti soovis Euroopa Liidust lahkuda ning jääda soovis või ei olnud otsustanud 49 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles