Mehhiko massihauast leiti 18 röövitud turisti surnukehad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhikos leitud massihaud.
Mehhikos leitud massihaud. Foto: SCANPIX

Mehhikos avastatud massihauast leiti 18 röövitud turisti surnukehad. Röövitud siseturistide surnukehad identifitseerisid puhkusele siirdunud turistide sugulased.

Turistid kadusid Acapulcos 30. septembril pärast kodulinnast Moreliast lahkumist. Viimati nähti neid Acapulcos oma hotelli otsimas, vahendab BBC.

Arvatakse, et turistid röövis narkojõuk, kuid inimröövi põhjus pole teada.

Acapulco piirkond on konkureerivate narkokartellide vägivaldse vahelise sõja keskmes.

Tapetud perekondade perepead olid mehhaanikud, kes kogusid igal aastal raha puhkusele sõitmiseks kodumaal.

Politseiametnikud ja väed said vihje Acapulco lähedal asuva massihaua avastamiseks kolmapäeval. Internetis postitatud videos räägivad asupaigast kaks selja taha seotud kätega pattukahetsevat narkojõugu liiget. Ka vihje andnud jõugu liikmed on nüüdseks tapetud.

Mehed rääkisid videos, et neil kästi siseturistid tappa märgina La Familia Michocana vastu. Tegemist on vägivaldse narkokartelliga Mehhiko Vaikse ookeani regioonis.

Videos esinenud mõrvatud mehed leiti massihaua kõrvalt samades riietes nagu postitatud videos. Laipade kõrvale oli kirjutatud sõnum: «Tapetud inimesed on siia maetud».

Narkokartellid kasutavad järjest enam videote postitamist oma tegevusest.

Alates 2006. aastast, kui president Felipe Calderon alustas narkovastast võitlust riigis, on Mehhiko narkosõjas tapetud üle 28 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles