Prantsuse rongiõnnetuse põhjuseks oli hiline pidurdus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetusse sattunud TGV rong.
Õnnetusse sattunud TGV rong. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal nädalavahetusel toimunud 11 inimelu nõudnud rongiõnnetuse põhjuseks oli hiline pidurdus, teatas Prantsuse rongifirma SNCF.

Prantsusmaa idaosas sõitis laupäeval Eckwersheimi lähedal rööbastelt maha testimisel olnud ülikiirrong, surma sai vähemalt 11 ja vigastada 42 inimest, teatasid võimuesindajad.

Rong põrkas kõigepealt vastu silda ja murdus pooleks. Pool rongi lõpetas silla all kanalis osaliselt vees ja süttis põlema. Teine pool paiskus põllule. Paksu suitsu oli näha mitmete kilomeetrite kaugusel Strasbourgi eeslinnades.

Rong pidurdas umbes kilomeeter liiga hilja, teatas SNCF. Õnnetuse hetkel oli veduris lubatud nelja inimese asemel seitse.

Rongifirma kavatseb juurdluse käigus välja selgitada, miks testsõidul oli rongis 53 reisija seas ka lapsi.

SNCF-i juhi Gullaume Pepy sõnul poleks säärane õnnetus toimunud tavapärase reisi ajal, kuna siis oleks aktiveerunud rongi automaatsed turvamehhanismid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles