Terrorioht Brüsselis püsib kõrgeimal tasemel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia politsei patrullimas Brüsseli kesklinnas.
Belgia politsei patrullimas Brüsseli kesklinnas. Foto: SCANPIX

Terrorioht Belgia pealinnas püsib jätkuvalt kõrgeimal tasemel, sest inimjaht ühele Pariisi rünnakute peamisele kahtlusalusele Salah Abdeslamile jätkub. 

Siseministri Jan Jamboni sõnul püüavad Belgia ametivõimud 26-aastase Salah Abdeslami võimalikult kiiresti tabada, enne kui ta midagi  päriselt korda saadab.

Belgias sündinud tagasiotsivav Abdeslam viibib suure tõenäosusega Brüsselis ja võib planeerida uut enesetapurünnakut.

«Me jälgime olukorda pidevalt. Pole põhjust seda varjata. Tegemist on reaalse ohuga ja me teeme kõik, et olukorda kontrolli all hoida,» rääkis Jambon Flaami televisioonile.

Brüsseli Schaerbeeki linnaosa meeri Bernard Clerfayti sõnul on seisab linn jätkuvalt silmitsi suure ohuga.  «Brüsseli piirkonnas on kaks terroristi, kes võivad sooritada väga ohtlikke tegusid,» lausus Clerfayt.

Eile Brüsselis välja kuulutatud kõrgeima terroriohu tõttu on linnas peatatud metrooliiklus ja inimestel soovitatakse vältida rahvarikkaid kohti. Sisuliselt on lõpetanud töö kogu ühistransport, sest ka bussijuhid keeldusid valitseva ohu tõttu töötamast.

Belgia valitsuse kriisikeskus tõstis eile ohutaseme pealinnas kõrgeimale ehk neljandale tasemele. Üks Pariisi rünnakute arvatavatest sooritajatest Salah Abdeslam on senini jooksus ning teadaolevalt sisenes ta Prantsusmaalt Belgiasse rünnakutele järgnenud päeva ehk 14. novembri hommikul.

Foto: Sarah ALCALAY/SIPA/Sarah ALCALAY/SIPA
Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS
Foto: Sarah ALCALAY/SIPA/Sarah ALCALAY/SIPA
Foto: Sarah ALCALAY/SIPA/Sarah ALCALAY/SIPA
Foto: Sarah ALCALAY/SIPA/Sarah ALCALAY/SIPA
Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles