Katoliku kirik valmistub anglikaanide ületulekuks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike briti katoliiklane paavsti Inglismaa-visiidi ajal.
Väike briti katoliiklane paavsti Inglismaa-visiidi ajal. Foto: SCANPIX

Katoliku kirik tervitab sel nädalal 50 anglikaani vaimulikku, kes tulevad üle vastukaaluks oma senise kiriku otsusele asuda ordineerima naispiiskoppe.


Inglismaa ja Walesi katoliku kiriku peapiiskop Vincent Nichols teeb ületulekud teatavaks sel reedel, kirjutab ajaleht Irish Independent. Poolesaja kirikuvahetaja seas on ka viis piiskoppi. Ametlikult võetakse nad katoliiklaste hulka tuleva aasta alguses.

Koos poolesaja kirikut vahetava vaimulikuga on otsustanud katoliiklaseks saada ka sajad anglikaanidest koguduseliikmed. Paavst on katoliiklaseks saavate anglikaanide jaoks sisse seadnud eraldi struktuuri, kus protestandikirikust tulijatel lubatakse säilitada oma spetsiifiline liturgia.

Ennustatakse, et kui uus süsteem paika saab, kasvab katoliiklusse tulevate anglikaanide arv praegusega võrreldes veel mitmekordselt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles