Kadõrov: Süürias venelase hukanud timukas on samuti venelane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader videost.
Kaader videost. Foto: SCANPIX

Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov teatas täna, et Süürias hukatud Magomed Hassijev kandis 2012. aastani nime Jevgeni Judin ning ta hukkas Vene linnast Nojabrskist pärit etniline venelane.

«Ta (Hassijev) sündis Tšeljabinski oblasti Kaslinski rajooni Juškovo külas. Tema lapsendas tšetšeenitar, kes lõi Hassijev-Juškovi jaoks kõik tingimused, varustas ta isikliku korteriga. Viimased kolm aastat elas ta Maikopis,» kirjutas Kadõrov täna Instagramis.

Tšetšeenia juht märkis seejuures, et Hassijevi arvatav timukas Süürias tunti ära kui üks Nojabrski elanik, kes on rahvuselt venelane.

«Me rakendame kõik jõupingutused, et tõde teada saada. Kui ta (Hassijev) ei olnud Islamiriigi võitleja, saab tema hukkamise süüdlastele osaks karistus seal, kus nad seda kõige vähem ootavad,» rõhutas Kadõrov.

Islamiriigi võitlejad avaldasid kolmapäeval internetis video, kus luuramises süüdistatud inimesel võetakse pea maha.

Vang tunnistas enne hukkamist, et edastas Moskvale teavet Islamiriigiga liitunud Venemaa kodanike kohta.

Sotsiaalmeedias leviv video näitab oranže riideid kandvat vangi, kes väidetavalt tunnistab vene keeles Vene luureteenistuste poolt värbamist info hankimiseks ISISe ja selle Kaukaasiast pärit liikmete kohta.

Vene keelt kõnelev ISISe võitleja pöördub seejärel otse Moskva poole, hoiatades, et selle väed alistatakse ja sõdurid tapetakse.

Video, mis kannab rühmituse Süüria Raqqa provintsis asuva meediaosakonna logo, lõpeb vangi pea maharaiumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles