Norras on leitud turvapaigataotlejatelt Islamiriigi lippe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi lipp.
Islamiriigi lipp. Foto: SCANPIX

Norras on leitud turvapaigataotlejate valdusest sunniitliku terrorirühmituse Islamiriik (IS) lippe, erinevaid islamistide sümboleid ja pilte maharaiutud peadest, edastas Yle kohalikku meediat.

Julgeolekupolitsei on ühtlasi uurinud turvapaigataotlejate mobiiltelefonides ja arvutites leiduvat informatsiooni ning sealt on leitud pilte ja videolõike eriti julmadest hukkamistest ja piinamisest, kirjutas ajaleht Verdens Gang.

Väljaande andmetel võib fotodel muu hulgas näha inimesi, kes hoiavad käes maharaiutud päid ja käsi. Teistel piltidel on surnud lapsed ja muud sõjakoledused.

Norra pagulasekeskuse juhi Erik Hauglandi arvates ei tähenda need leiud aga midagi ja neile võib olla mitmeid põhjendusi.

«Inimene võib olla pealtnägija ja ta tahab edastada, mida on näinud. Ja osad inimesed võisid kanda terroristide sümboleid, kui läbisid nende valduses olevaid piirkondi,» seletas Haugland.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles