Kopteripiloodist prints William päästis mehe elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William septembris oma Sea King helikopteris.
Prints William septembris oma Sea King helikopteris. Foto: SCANPIX

Prints William osales lõppeval nädalal, vaid kaks päeva pärast oma kihluse teatavakstegemisest Briti õhuväe operatsioonil Walesis surmasuhu jäänud mehe päästmiseks.

28-aastane William, kes on Walesi loodeosas Briti kuningliku õhuväe piloot, oli üks neljast sõjaväelasest, kes saadeti neljapäeval tormise ilmaga helikopteriga otsima jõusaalitöötaja Greg Watkinsit, keda tabas Walesi kõrgeima mäe Snowdoni tipus arvatav südameinfarkt, vahendas AFP.

«Kui poleks olnud teda ja tema meeskonnakaaslasi, oleks ma surnud,» rääkis Watkins ajalehele Sunday Mirror. «Kuulda tema helikopterit jõudmas aina lähemale oli parim hääl, mida ma kunagi olen kuulnud. Tema ja tema meeskond päästis mu elu.»

«Ilm mäe otsas oli kohutav. Uskumatu, kuidas ta kopteriga sellele nii lähedale sai. Udu oli kohati nii paks, et ei olnud võimalik oma kätt näo ees näha. Vihma kallas ja tuul ulgus,» meenutas Watkins, kes oli kuue sõbraga mäele matkama läinud.

Watkins sai teada, et kopterit juhtis prints William, alles pärast haiglasse jõudmist.

«See jõudis mulle kohale alles pärast seda, kui ma operatsiooni järel ärkasin. Arvan nüüd, et see on hämmastav,» ütles ta. «See, et mind õhuväe kopter mäelt üles vinnab, oli viimane asi, mis ma arvasin, et minuga juhtub. Aga et seda juhtis prints William, on uskumatu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles