Lavrov: Vene õhulöögid on toonud Süüria olukorda pöörde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe vastaste õhurünnakute läbiviimiseks kasutavad venelased Süürias kaugpommitajaid Tupolev Tu-22M3.
ISISe vastaste õhurünnakute läbiviimiseks kasutavad venelased Süürias kaugpommitajaid Tupolev Tu-22M3. Foto: SCANPIX

Vene õhurünnakud Süürias president Bashar al-Assadile lojaalsete vägede toetuseks on toonud riigi olukorda pöörde, ütles täna Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Vene õhujõudude tegevus vastuseks Süüria juhtkonna palvele - on tõesti aidanud tuua riigi olukorda pöörde ja aidanud vähendada terroristide valduses olevat territooriumi,» ütles Lavrov aasta tähtsaimal pressikonverentsil.

Venemaa alustas õhurünnakuid Süürias mullu 30. septembril. Lääs on süüdistanud Venemaad äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) asemel mõõdukate ülestõusnute pommitamises.

Lavrovi lisas, et kurdide osaluseta ei saada reedel algavaid Süüria rahukõnelusi  edu.

«Selle osalejata ei ole võimalik saavutada meie soovitud tulemusi, lõplikku poliitilist lahendust Süürias,» ütles välisminister.

Süüria kurdide Demokraatlik Liidupartei (PYD) etendab võitluses äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu tähtsat rolli ning kujutab endast tähtsat osa Süüria konfliktile poliitilise lahenduse leidmise protsessis, sõnas ta.

Ministri sõnul on Süüria opositsioonirühmituste kutsumine läbirääkimistele on ÜRO Süüria eriesindaja Staffan de Mistura kätes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles