Postimees Soomes: Kauhajoki leinab hiirvaikselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünlad Kauhajoki teeninduskooli lähedal.
Küünlad Kauhajoki teeninduskooli lähedal. Foto: Priit Simson

Kesköine Kauhajoki oli udusse mattunud ja äärmiselt vaikne. Autosid saalis teel aga keskmisest rohkem. Kauhajoki teeninduskooli juures on suurel hulgal politseinikke ja välisajakirjanikke - neid koguneb kaugelt rohkem kui kohalikke elanikke ja isegi tagasihoidlikul hulgal kooli juurde asetatud küünlaid.

Leinajaid oli kooli juures vaid üksikuid. Näiteks tagasihoidlik tütarlaps, kes küll kinnitas, et koolist kedagi ei tundnud, aga pühib ometigi pisaraid ja ütleb seda, mis iseenesestki mõistetab - juhtunu puudutas väikeses kohas kõiki.

Kogu perega tuli küünlaid asetama Sari Rajamäki, kes õpib Kauhajoel, küll teises koolis. Rajamäki kinnitas, et õnneks ta kedagi tulistamises kannatanutest ei tunne. Ise sai ta tragöödiast teada kohe kell 11 kui kõrval asuvas koolis ametlikult tulistamisest teada anti. Sari teavitas seejärel ka läheduses elavaid vanemaid.

Seda, et linn on pärast hommikul kell 11 paiku juhtunut uskumatult vaikne, kinnitasid ka juhuslikult tulistamise päeval väikesesse kohta sattunud külalised - kaks naist Rootsist ja hamburgeriputka juures süüa oodanud meesterahvad Lahtist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles