Vägistamisohvrist India tüdrukut rünnati haiglas uuesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägistamiste vastane meeleavaldus Delhis.
Vägistamiste vastane meeleavaldus Delhis. Foto: Reuters/ScanPix

India idaosas haiglasse viidud teismelisest vägistamisohver langes seal algsest rünnakust toibudes väidetavalt uuesti kallaletungi alla, teatas kohalik politsei.

15-aastane tüdruk rääkis politseile, et teda vägistas 31. jaanuari õhtul haigla juurde määratud turvamees. Rünnak toimus vaeses Jharkhandi osariigis Jamshedpuri linnas.

«Panime juhtumi kirja, arreteerisime pärast tüdruku kaebust turvamehe ning ootame nüüd analüüsitulemusi,» teatas AFP-le politsei esindaja Chandan Jha. «Tüdruk viidi edasiseks raviks ja taastumiseks linna parimasse haiglasse.»

Neiu saabus arstide hoole alla vaid mõned päevad varem, kui teatas politseile, et ühes äärelinnakvartalis vägistas teda keegi teismeline. «Kuna süüdistatav selles juhtumis oli samuti alaealine, peeti ta kinni ja saadeti noorte paranduskodusse,» kommenteeris Jha.

Avalikud haiglad Indias on sageli alarahastatud, vähese varustuse ja turvalisusega ning ületöötanud personalil on raskusi patsientide vooluga toimetulemiseks.

Naistevastane seksuaalvägivald Indias tõusis maailma huviorbiiti pärast aastal 2012 Delhis ühes bussis toimunud grupivägistamist, mille ohvriks langenud tudengineiu suri hiljem haiglas.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles