Hiinlased mõnitavad Mark Zuckerbergi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg Pekingis Taevase Rahu väljakul.
Mark Zuckerberg Pekingis Taevase Rahu väljakul. Foto: Facebook/AFP

Sotisaalportaali Facebook juht Mark Zuckerberg postitas endast foto, milles teeb sudu kätte lämmatatud Pekingi kesklinnas tervisejooksu – ning pälvis sellega arvukalt hiinlastest kommentaatorite pilkeid.

«Kas sa ohverdad oma kopsu selle nimel, et Facebook saaks Hiinas tegevusloa?» küsis üks hiinlane populaarses blogikeskkonnas Sina Weibo. «Poed?» reageeris Hiina keskkonnaaktivist Tom Wang.

Zuckerberg – kes kõneleb mandarini keelt – on korduvalt üritanud võidelda välja õigust Facebookil Hiinas levida, seni tulutult. Kohalikud vaatlejad usuvad, et tegu võis olla sammuga meeldida võimudele, kes võidavad enda sõnul aeglast lahingut riiki vaevava õhusaaste vastu. Sümboolne on ka paik: Taevase Rahu väljak, kus toimusid 1989. aastal veresaunaga maha surutud meeleavaldused.

Praeguse õhureostuse taseme juures kannavad kõik õues viibivad Pekingi elanikud näomaske – veelgi haruldasem vaatepilt on tervisejooksjad. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles