Kreeka tahab ehitada Türgi piirile kaitsevalli

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu piirivalveameti Frontex töötajad kammivad läbi põõsastikku Kreeka-Türgi piiril.
Euroopa Liidu piirivalveameti Frontex töötajad kammivad läbi põõsastikku Kreeka-Türgi piiril. Foto: SCANPIX

Kreeka tahab püstitada Türgi piirile kaitsevalli, et sel viisil vähendada illegaalide sissetungi Euroopa Liitu.

Kreekal ja Türgil on ühist piiri 206 kilomeetrit ja põhiline osa Euroopa Liitu tungivatest ebaseaduslikest migrantidest, kes on pärit Afganistanist, Iraagist, Alžeeriast, Pakistanist ja Somaaliast, tuleb just sealt kaudu, vahendas Deutsche Welle.

Kreeka immigratsiooniminister Christos Papoutsis rääkis uudisteagentuurile ANA antuid intervjuus, et riik ei suuda enam rohkem illegaale vastu võtta.

Euroopa Liidu piirivalveamet Frontex saatis novembris Kreekale appi paarsada piirivalvurit, mis vähendas oluliselt illegaalset sisserännet. Kui varem tabati piiril umbes 250 illegaali päevas, siis ELi piirivalvurid võtsid kinni 140 migranti päevas.

«Koostöö teiste Euroopa Liidu riikidega on läinud hästi. Nüüd plaanime me illegaalse sisserände tõttu püstitada müüri,» rääkis Papoutis.

Papoutsise sõnul oleks plaanitav müür sarnane sellega, mille Ameerika Ühendriigid rajasid Mehhiko piirile.

Ligi 80 protsenti Euroopa Liidus olevatest illegaalidest pääsesid uniooni Kreeka kaudu, kus praegu viibib umbes 300 000 ebaseaduslikku migranti.

ÜRO pagulasorganisatsioon UNHCR on nõudnud Kreekalt garantiid selle kohta, et illegaalide ohjeldamine ei kahjustaks neid inimesi, kes taotlevad ametlikult varjupaika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles