Kurdide äärmusrühmitus võttis vastutuse rünnaku eest Bursas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgis Bursa linnas sai suitsiidiplahvatuses viga 13 inimest.
Türgis Bursa linnas sai suitsiidiplahvatuses viga 13 inimest. Foto: AP/Scanpix

Kurdide äärmusrühmitus võttis pühapäeval vastutuse kolmapäeval Türgis Bursas aset leidnud enesetapurünnaku eest, märkides, et naispommaril ei õnnestunud kavandatud sihtmärgini jõuda.

Kurdistani Töölisparteiga (PKK) seostatud rühmitus Kurdistani Vabaduspistrikud (TAK) ütles oma veebiküljele pandud postituses, et rünnaku korraldas nende liige.

14. sajandist pärit Bursa suurmošee juures aset leidnud rünnakus sai haavata 13 inimest, ainsana hukkus naissoost enesetapuvõitleja.

TAK ütles avalduses, et ründaja oli 23-aastane Eser Cali ning rünnaku eesmärk oli maksta kätte Türgi valitsuse praeguse sõjalise operatsiooni eest riigi kaguosa kurdialadel.

Avalduses lisati, et pommar õhkis lõhkeseadme kogemata enne, kui ta jõudis sihtmärgini. Naise sihtmärki ei avalikustatud, kuid teates kinnitati, et see ei olnud suurmošee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles