Iraani lennukatastroofi ohvrite arv tõusis 77ni

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraanis alla kukkunud reisilennuki Boeing 727 tükid.
Iraanis alla kukkunud reisilennuki Boeing 727 tükid. Foto: SCANPIX

Iraani loodeosas eile lennukompaniile IranAir kuuluva reisilennukiga aset leidnud katastroofis hukkus vähemalt 77 inimest. 

Boeing 727, mille pardal oli üle saja  reisija ja meeskonnaliikme, oli teel pealinnast Teheranist umbes 700 kilomeetri kaugusel asuvasse Orumiyehi linna, kui Türgi piiri lähedal asuva linna lähedal maandumisel alla kukkus ning tükkideks purunes, vahendas BBC.

Iraani meedia teatel pääsesid ülejäänud reisijad Āzarbāyjān-e Gharbī provintsis aset leidnud katastroofist eluga, kuid neist paljude seisund on kriitiline. Samuti on ebaselge, kui palju inimesi lennuki pardal viibis.

Uudisteagentuuride teatel segas päästetöid pimedus ja maha langev lumi, mille paksus katastroofipiirkonnas ulatus koguni 70 sentimeetrini.

Raskete ilmaolude tõttu lükati tunni võrra edasi ka kavandatud start Teheranist. Esialgsetel andmetel saidki lennukile saatuslikuks keerulised ilmaolud.

Uudisteagentuuri Reuters teatel on uurijad leidnud üles ka lennuki pardasalvestid ehk nn mustad kastid, mis peaksid aitama välja selgitada õnnetuse põhjused.

Islamivabariigi võimud on juhtunuga seoses välja kuulutanud kolmepäevase leina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles