Pakistanis käib debatt kondoomide üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondoomipakid poes
Kondoomipakid poes Foto: Reuters / Scanpix

Pakistani liberaalid ja konservatiivid on algatanud kirgliku debati peale seda, kui kohalikud võimud keelasid kondoomide reklaami ja seejärel võtsid oma otsuse tagasi. 

Kohaliku meedia sõnul on Pakistani meedia regulatoorsed autoriteedid väljastanud direktiivi televisiooni- ja raadiokanalitele mitte levitda kondoomide reklaami, et mitte negatiivselt mõjutada noorte ja laste meeli.

«Ühiskond tunneb väga suurt muret selliste toodete näitamist süütutele lastele, kes hakkavad uurima toodete iseloomu ja kasutusvaldkonna kohta,» oli kohaliku ajalehe, Dawn, andmetel kirjas esialgses keelavad direktiivis.

Direktiiv ähvardas meediat otsusest üleastumise korral õiguslike tagajärgedega.

Pakistan, mis on sügavalt usklik moslemimaa, on leidnud sellele keelule rahva hulgast palju toetajaid. Samas aga osutavad kondoomide reklaamimise pooldajad asjaolule, et keeld on vastuolus riigi populatsioonikontrolli initsiatiiviga. Nende arvates on vaja pereplaneerimise suhtes progressiivsemat suhtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles