Ukraina arreteeris Prantsusmaal rünnakuid planeerinud mehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsuse kodanik, kes kandis endaga relvi ja lõhkeainet ning kavandas väidetavalt rünnakuid Prantsusmaal, arreteeriti Ukraina-Poola piiril, teatas Ukraina piirivalve täna.

Prantsuse ringhäälingujaam M6 teatas eile, et Ukraina piirivalvurid pidasid 25-aastase mehe kinni ja avastasid ta autost hulganisti relvastust ja lõhkeainet, muuhulgas raketiheitjaid ja Kalašnikovi automaate, vahendab Reuters.

Ukraina piirivalve kontaktisik Oleg Slobodjan kinnitas toimunut. Ukraina julgeolekuteenistus keeldus juhtunut kommenteerimast.

Mees, keda hoitakse praegu Ukrainas võimaliku Pariisi väljaandmispalveni, plaanis M6-e teatel rünnakuid Prantsusmaal.

Euroopa julgeolekuteenistused on peale terrorirünnakuid Pariisis ja Brüsselis kõrgendatud valmisolekus. Ühendriigid hoiatasid teisipäeval oma kodanikke Euroopasse reisimise eest, kartes võimalikke edasisi rünnakuid, muuseas järgmisel reedel Prantsusmaal algavale UEFA Euro 2016 jalgpalli EM-ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles