Prantsusmaa ja Saksamaa on Minski lepetele ustavad (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Marc Ayrault
Jean-Marc Ayrault Foto: AP/Scanpix

Prantsusmaa ja Saksamaa kui Normandia formaadi osapoolte vastutus Minski protsessis on suur, ütles Euroopa Liidu välisministrite mitteametliku nõukogu kohtumise Prantsusmaa välisminister Jean-Marc Ayrault.

«Kui on tunda isegi Venemaa vaoshoitust Normandia formaadi suhtes, mitte põhimõtteliselt, vaid praegu, pärast Krimmi vahejuhtumit, oleme kindlalt meelestatud toetama Minski lepete elujõulisust ja osaleme täielikult selles, et taastada viljakad läbirääkimised,» ütles minister reedel ajakirjanikele.

Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier sõnas varem, et Berliin ja Pariis pole rahul sellega, kuidas Minski leppeid parasjagu jõustatakse.

Samas on uus relvarahu alates neljapäevast Ukrainas pidanud ja annab lootust, ütles Steinmeier, kes saabus Bratislavasse kõnelustele oma EL-i ametivendadega.

Praegune rahu «loob loodetavasti hingamisruumi vaidlusalustest suurtematest asjadest konstruktiivselt rääkimiseks,» ütles Saksa minister.

Putin kohtub Saksa kantsleri Angela Merkeli ja oma Prantsuse ametivenna François Hollande'iga Hiinas G20 tippkohtumise kõrvalt sel nädalavahetusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles