London: Süüria abikonvoi asjus peaks uurima Vene sõjakuriteo võimalust (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti välisministri Boris Johnsoni hinnangul tuleks pärast Süürias 20 inimelu nõudnud rünnakut abikonvoile uurida, kas Venemaa pani toime sõjakuriteo.

Vene õhujõud võisid 19. septembril toimunud rünnakus võtta abikonvoi sihikule tahtlikult, ütles Johnson pühapäeval BBC-le.

Venemaa eitab süüdistust ning andis mõista, et rünnaku võisid sooritada Süüria mässulised või USA droon.

Lääneriigid on olnud «liiga impotentsed oma vastuses» Süüria presidendi Bashar al-Assadi ja tema toetaja Venemaa agressioonile Süüria sõjas, ütles minister.

«Venemaa on süüdi selle sõja pikalevenitamises, selle õõvastavamaks tegemises. Jah ..., me peaksime uurima, kas selle (abikonvoi) sihikulevõtmine toimus täies teadmises, et sihtmärgiks on täiesti süüta tsiviilisikud,» lausus Johnson. «See on sõjakuritegu,» lisas ta.

Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova vastas Johnsoni avaldusele peatselt pärast selle ilmumist.

«Suurbritannia välisminister Boris Johnson ütles BBC-le, et Venemaa on süüdi Süüria sõja pikalevenitamises ning sõjakuriteo sooritamises õhurünnakuga humanitaarabikonvoile. Kõik see on õige, kui välja arvata kaks sõna: «Venemaa» asemel peaks olema «Suurbritannia» ning «Süüria» asemel «Iraak».»

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles