Ukraina hoiatab kodanikke Venemaale reisimise eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Lehtikuva/Scanpix

Ukraina hoiatas täna oma kodanikke Venemaale reisimise eest, sõnades, et see võib kaasa tuua ahistamise või kinnipidamise Vene julgeolekutöötajate poolt, vahendab Reuters.

Reisihoiatus on järjekordne samm kahe riigi suhete jahenemise suunas, mis on jõuliselt peale 2014. aasta Krimmi annekteerimist aset leidnud.

«Agressor-riigi territooriumil on põhjendamatute kinnipidamiste arv tõusnud,» teatas Ukraina välisministeerium internetiavalduses. «Vene korrakaitsejõud kohtlevad ukrainlasi halvasti, kasutades vastuvõetamatuid meetmeid füüsilise ja vaimse surve näol, piinamist ja muid vahendeid,» lisati avalduses ja hoiatati Ukraina kodanikke Venemaale reisimise eest.

Esmaspäeval arreteeris FSB Ukraina ajakirjaniku, süüdistades teda Vene kaitsejõudude kohta salastatud informatsiooni kogumises. Ukraina võimude sõnul on süüdistused väljamõeldis.

Ajakirjaniku arreteerimine on pannud Ukraina võimusid Vene kodanikele viisakohustuse sisseseadmist kaaluma.

«Me ei tohiks teha poliitilisi žeste, vaid peaksime tegelema Venemaa kui agressoriga,» sõnas Ukraina välisminister Pavlo Klimkin täna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles