Jeemenis jätkuvad relvarahust hoolimata kokkupõrked (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni pealinn Sanaa.
Jeemeni pealinn Sanaa. Foto: Reuters/ScanPix

Jeemenis jätkusid kolmepäevasest relvarahust hoolimata lahingud, teatasid täna armeeametnikud.

Saudi Araabia juhitava koalitsiooni sõjalennukid ründasid arvatavate huthimässuliste raketiseadeldisi pealinnast Sanaast idas. Neljapäeval tulistasid Patriot raketid pealinnast idas Maribi kohal alla kaks mässuliste raketti. 

ÜRO erisaadik Ismail Ould Cheikh Ahmed ütles eile, et relvarahu on habras, kuid suuresti püsiv. Ta kutsus relvakonflikti kõiki osapooli vaoshoitusele ja pidama kinni 72-tunnisest relvarahust, mis lõpeb täna õhtul. Ahmed kohtus reede õhtul Saudi Araabia pealinnas Ar-Riyadis Jeemeni asepresidendi Ali Mohsen al-Ahmariga.

Ahmari väitel hoiduvad valitsusväed relvakokkupõrgetest, kuid mässulised olevat rikkunud relvarahu alates selle jõustumisest 449 korda.

Jeemeni konfliktis on hukkunud ligi 6900 inimest, rohkem kui pooled neist tsiviilisikud. Lisaks on kolm miljonit inimest pidanud oma kodudest põgenema ja veel miljonid vajavad toiduabi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles