Dalai-laama vennapoeg hukkus liiklusõnnetuses USAs

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jigme Norbu (vasakul) 2008. aastal San Franciscos toimunud meeleavaldusel oma onu dalai-laama fotoga.
Jigme Norbu (vasakul) 2008. aastal San Franciscos toimunud meeleavaldusel oma onu dalai-laama fotoga. Foto: SCANPIX

Tiibeti usujuhi dalai-laama vennapoeg Jigme Norbu hukkus eile õhtul pärast seda, kui auto ta USAs Florida osariigis toimunud meeleavaldusel alla ajas.

Florida politsei teatel kõndis Norbu osariigi idarannikul maantee ääres, kui linnamaastur talle kell 19.26 (Eesti aja järgi täna kell 2.26) otsa sõitis. Võimude sõnul oli Norbu kiirabi kohale jõudes juba vigastustesse surnud, vahendas AFP.

Eri andmetel 43- või 45-aastane Norbu osales koos teiste aktivistidega valentinipäeva puhul korraldatud 300 miili (ligi 483 kilomeetrit) pikkuses «jalutuskäigus rahu nimel», et juhtida tähelepanu inimõigusrikkumistele Tiibetis.

Maantee ei olnud õhtuhämaruses valgustatud, edastas AP. Maasturit juhtis 31-aastane kohalik elanik Keith R. O'Dell, kes oli õnnetuse ajal autos oma kahe väikse lapsega. Nemad viga ei saanud. Politsei O'Dellile süüdistust ei esitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles