Chicago lennuväljal sai lennukipõlengus viga 20 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süttinud lennuk.
Süttinud lennuk. Foto: AP/Scanpix

Chicago O'Hare'i lennuväljal sai õhkutõusu üritanud lennuki süttimisel eile viga umbes 20 inimest, teatas telekanal WGN.

Miamisse lendama pidanud American Airlinesi Boeing-767 hoovõtt katkestati ja reisijad evakueeriti tagavaraväljapääsude kaudu, teatas USA föderaalne lennundusamet.

Kannatanud toimetati haiglasse, kuid nende vigastused osutusid kergeteks.  

Lennukis oli õnnetuse hetkel 161 reisijat ja üheksa meeskonnaliiget.

Lennuki parempoolne mootor süttis, kui lennuk oli valmis õhkutõusu alustama.

Tuletõrjeülema Timothy Sampey sõnul oleks asi võinud palju kehvemini lõppeda. Lennuk oli tangitud 19 504 kilogrammi lennukikütusega, mis lekkis, kui tuletõrjujad lennukini jõudsid.

19 reisijat ja üks meeskonnaliige viidi lennukist evakueerimise käigus tekkinud kergemate vigastustega haiglasse.

«Tuli ei jõudnud õnneks kabiini,» sõnas tuletõrje kõneisik Larry Langford Reutersile. «See juhtus nii lähedal ühele lennujaama tuletõrjeüksustest, et me olime minutiga kohal.» Tema sõnul oli lennuk süttimise hetkel õhkutõusmisest 15-20 sekundi kaugusel.

Lennundusameti teatel suleti juhtumi tõttu lennujaama kaheksast lennurajast vähemalt kolm. Lennujaam on teatanud 130 viibinud õhkutõusust ja 170 saabuva lennu edasilükkamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles