Austria politsei päästis smugeldajate käest 47 kutsikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Austria politsei päästis Ungari piiri lähedalt autost 47 koerakutsikat. Juht suundus Prantsusmaale, kus kavatses loomad maha müüa, vahendab The Local.

Politsei leidis kutsikad Burgenlandi liidumaalt 33-aastase rumeenlase auto tagaistmelt ja pagasiruumist tavakontrolli käigus.

Korrakaitsjate sõnul oli tegemist Prantsuse ja Inglise buldogide, Yorkshire`i terjerite ja Chihuahuade kutsikatega. Juhi sõnul oli ta professionaalne tõuaretaja ning ulatas selle tõestuseks politseinikele ka 24 Euroopa Liidu loomapassi, mis kõik olid võltsitud.

Kutsikatele tervisekontrolli teostanud loomaarsti sõnul olid kutsikad umbes kuue nädala vanused ning kiibistamata. Euroopa loomaõiguste kohaselt võib kutsikaid emast eraldada alles kaheksa nädala vanuselt.

Korrakaitsjad usuvad, et kutsikad plaaniti kiibistada Prantsusmaal, et müüa nad siis kõrgema hinnaga Prantsusmaal sündinud loomade pähe. Loomad viibivad hetkel Burgenlandi loomade hoolekandekeskuses, kus neile tehakse tervisekontroll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles