Ukraina viis viimased ajateenijad sõjatsoonist välja (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid Petrovskoje küla lähedal Donbassis.
Sõdurid Petrovskoje küla lähedal Donbassis. Foto: TASS/Scanpix

Esimest korda pärast 10 000 inimese elu nõudnud Donbassi konflikti algust 2014. aasta aprillis ei võitle sõjapiirkonnas enam ühtki Ukraina ajateenijat, teatas president Petro Porošenko täna.

Ukraina on asunud moodustama NATO standarditele vastavat kutselist sõjaväge ja loodab ühel päeval alliansiga liituda.

Noormeeste kohustuslikku sõjaväeteenistusse värbamist jätkati pärast venemeelse presidendi Viktor Janukovõtši kukutamist 2014. aasta veebruaris, millele järgnes Krimmi annekteerimine ja puhkes sõda separatistlikus Ida-Ukrainas.

«Mina kui president ja vägede ülemjuhataja võin Ukraina rahvale raporteerida, et nüüd ei ole rindel ega terrorivastase operatsiooni piirkonnas enam ühtki ajateenijat,» vahendas presidendikantselei Porošenko avaldust.

«Ukraina relvajõud peavad olema komplekteeritud täielikult vabatahtlikest ja lepingulistest sõduritest, kes on hea ettevalmistusega, motiveeritud, treenitud ja korralikult relvastatud,» lisas Porošenko.

Presidendi teade viitab sellele, et Ukraina ei näe lähemal ajal ette Donbassi sõjategevuse hoogustumist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles