ÜRO: Liibüast on põgenenud 100 000 inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti mereväe fregatt HMS Cumberland seisis täna Liibüas Benghazi sadamas, et võtta pardale Suurbritannia kodanikke.
Briti mereväe fregatt HMS Cumberland seisis täna Liibüas Benghazi sadamas, et võtta pardale Suurbritannia kodanikke. Foto: SCANPIX

Välismaalaste massiline põgenemine Liibüast kogub tuure ja ÜRO pagulasorganisatsiooni UNHCR andmetel on sel nädalal vägivallatsemise eest lasknud jalga 100 000 inimest.

Organisatsioon Punane Poolkuu hoiatab, et Liibüa ja Tuneesia piiril puhkes humanitaarkriis, vahendas Voice of America.

ÜRO andmetel on suur osa inimestest lahkunud Liibüast naaberriikidesse Tuneesiasse ja Egiptusesse. Punase Poolkuu andmetel pages eile läbi Ras Jediri piiripunkti Tuneesiasse 10 000 inimest, kellest enamik oli egiptlased.

Punane Poolkuu hoiatab, et organisatsiooni ressursid hoolitseda uute tulijate ees on otsakorral. Inimeste põgenemine Tuneesiasse hoogustub.

UNHCRi andmetel teatas Tuneesia, et alates 20. veebruarist on üle piiri tulnud 40 000 põgenikku. Egiptuse andmetel on alates 19. veebruarist tulnud üle Liibüa piiri 55 000 põgenikku.

Ametnike väitel on tollitöötajad Ras Jedirist lahkunud, kuid kohal on Liibüa valitsusele ustavad sõdurid ja politseinikud.

Vahemere-äärsed sadamad on ummistatud Liibüa rahutuste eest põgenevatest välismaalastest. Lisaks laevadele toimetatakse inimesi Liibüast minema ka lennukitega.

USA, Suurbritannia, Kanada ja Prantsusmaa sulgesid saatkonnad Tripolis ja toimetasid oma diplomaadid riigist välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles