Colombia kongress kiitis heaks amnestia FARCi mässulistele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FARCi liige puhkamas.
FARCi liige puhkamas. Foto: Rodrigo Abd/AP/Scanpix

Colombia kongress võttis eile osana rahuleppest vastu seaduse amnestia andmisest FARCi mässulistele, valitsus nimetas parlamendi sammu ajalooliseks.

«Tänu kongressile, mis toetas ajaloolisel hääletusel amnestiaseadust, oleme astunud esimese sammu rahu kinnistamise suunas,» säutsus president Juan Manuel Santos Twitteris.

Seadus tagab amnestia ja armuandmise sissirühmituse Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC) liikmetele, keda süüdistatakse poliitilistes kuritegudes. Amnestia ei puuduta raskemaid kuritegusid.

Senat toetas seadust häältega 69-0, esindajatekoda 121-0.

Colombia valitsus ja FARC sõlmisid suvel ajaloolise rahuleppe, mille colombialased 2. oktoobri referendumil tagasi lükkasid. Seejärel õnnestus Bogotál ja sissirühmitusel jõuda 24. novembril kokkuleppele rahuleppe uues versioonis, mille Colombia kongress 30. novembril ratifitseeris.

Rahulepe vastased- eesotsas endise presidendi Álvaro Uribega väidavad, et see võimaldab sõjakuritegusid toime pannud mässulistel karistamatult pääseda, andes neile vangisaatmise asemel kongressis saadikukohad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles