Mis ootab Trumpi reisikeeldu ees järgmiseks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump Ovaalkabinetis
USA president Donald Trump Ovaalkabinetis Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi seitsmele moslemiriigile kehtestatud reisikeelu peatamise kohtuasi vaadatakse täna üle San Francisco apellatsioonikohtus, vahendab Politico. 

Läinud nädala reedel otsustas Washingtoni osariigis tegutsev kohtunik James Robart Trumpi reisikeelu külmutada. Valitsus kaebas otsuse edasi, kuid üritus ei kandnud vilja. 

Apellatsioonikohus peab nüüd otsustama, kas lubada immigratsioonitöötajatel ellu viia Trumpi määrust või mitte. Mitmed eksperdid arvavad, et üheksas ringkonnakohus jätab Robarti otsuse jõusse ja seda tõenäoliselt tehnilistel põhjustel.

Seejärel saavad Trumpi valitsuse esindajad otsuse edasi kaevata USA ülemkohtusse. Kuid isegi, kui ülemkohus Robarti otsuse tühistab, võidakse see taaskehtestada, sest Ühendriikides on läbivaatamist ootamas mitmed Robarti kaasuse samalaadsed kaebused. See tähendab, et mõni teine kohtunik teisest jurisdiktsioonist võib välja anda Robarti otsusele sarnase määruse.

Trump allkirjastas veidi enam kui nädal tagasi määruse, mis peatab kõigile põgenikele riikipääsu vähemalt 120 päevaks, Süüria põgenikele määramata ajaks ning Iraani, Iraagi, Liibüa, Somaalia, Sudaani, Süüria ja Jeemeni kodanikele Ühendriikidesse reisimise 90 päevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles