Montenegro ootab nelja riigi heakskiitu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montenegro ekspeaminister Milo Đukanović (vasakul) ja NATO peasekretär Jens Stoltenberg mullu mais NATO peakorteris.
Montenegro ekspeaminister Milo Đukanović (vasakul) ja NATO peasekretär Jens Stoltenberg mullu mais NATO peakorteris. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Scanpix

Kui kõik läinuks plaani järgi, peaks NATOs praeguseks olema 29 liiget – neist värskeimana Montenegro, kelle kaldumine lääne poole on Venemaale pinnuks silmas.

Paraku on viimase kahe aasta jooksul NATO peakorteris juba mitu korda Montenegro liitumist pidulikult tervitatud, alliansis pole see riik aga siiani. Selle asemel on Montenegros vahepeal üsna vägivaldselt võimu võtta üritanud hoopiski Moskva toetatavad jõud ning Vene meediakanaleisse satub aeg-ajalt infot, mis heidab Montenegro liitumisele alliansiga kahtlust.

Eile uurisid Montenegro ajakirjanikud Jens Stoltenbergilt, kui kaugel on nende kodumaa liitumise ratifitseerimine alliansi praeguste liikmete parlamentides. 28 riigist on seda viimatise seisuga teinud 24.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles